Orthoprofil Gyógyászati és Lábápolási szaküzlet

Az egészséges gyermekcipő

 Nemzetközi felmérések, kimutatások szerint egészséges lábbal csak a csecsemők rendelkeznek és a 19-34 év közöttiek 65%-nál már lábváltozások tapasztalhatók. Ennek fő oka, hogy gyermekkorukban nem megfelelően kialakított lábbeliben jártak.

A leggyakoribb probléma a „lúdtalp" és a „csámpás láb". Ezek az elváltozások a sarokcsont bebillenésére (a lábszár és a sarokcsont nem egymás tengelyében helyezkedik el) és a boltozatok ellapulására, eltűnésére vezethetők vissza. Ezek a deformitások az esetek döntő többségében kisgyermekkorban a megfelelő lábbeli használatával korrigálhatók, illetve megelőzhetők.

A speciális gyermekcipők döntött (supinált) sarokkal készülnek, magasan vezetett, erősített kérgük és felsőrészük van, ami a gyerek lábának stabilitást és biztonságot kölcsönöz.

A speciális sarok a korrigált helyzettel a boltozat kialakulását segíti, a gyengült talpizmokat (melyek feladata a boltozatok fenntartása) aktív működésre serkenti.

A gyermekcipőben nincs szükség a belső talpbélés alá helyezett hosszboltozat emelőre, mert az a talpizmok aktív működését gátolja.

A széles, magas, gömbölyű orrforma, a belső oldal egyenes kiképzése szabad mozgást enged a lábujjaknak. A természetes, puha anyagokból készült cipő az egészséges, kényelmes viselet, a láb jó szellőzését, a deformitás megelőzését szolgálja.

A gyermek esetleges jellemző láb- vagy lábszárfájdalma, így a cipő használatával megszűnik.